Danas je Sre 08 Sep, 2010 01:55

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
TEST ZVUCNIKA: Pioneer TS C 171PRS 
Autoru Poruka
Oduzmi poeneDodaj poene
Moderator foruma
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub 01 Mar, 2008 02:41
Post TEST ZVUCNIKA: Pioneer TS C 171PRS
Pioneer-ov najskuplji komponentni sistem. Da li vredi 290 Eura(cena u Nemackoj)- iliti ko je jos lud da daje tolke pare za zvucnike?!

Slika
Slika

http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 ... index.html

http://www.t-online-shop.de/tonline/pro ... duct=26341

Citao sam nesto o njima u casopisima(kojima ne treba bas mnogo verovati- mito i korupcija, ovo ono) i malo na netu. Na slici izgledaju odlicno i sve u svemu uz malo organizacije, stigli su i do DYNABLASTER'S GARAGE. :mrgreen:

Kad ih vidis uzivo to je divota- izrada i dizajn su strava moze se slobodno reci high-end:
Visokotonac je 28mm mekana kalota i ima fensi prsten od aluminijuma i tri plasticne zastitne preckice koje su relativno krhke.
Kuciste midbassa tesko i stabilno, da ne moze bolje- jedan je cak ispao i lupio magnetom o beton, ali cini mi se ne bas direktno, nego je zakacio malo i kabl na zemlji- koji je srecom bio u pravo vreme na pravom mestu, zato ja ne i volim da spremam garazu i uvek je dzumbus :lol: , i nit se raspao nit se rascentrirao!
Membrana je neki aramid-fiber materijal i deluje kruto a lagano, a vesanje- pa to je posebna prica- tako nesto jos nisam video- plish ljudi, znaci neka prevrnuta mekana koza je u pitanju- fetish.

Znaci super robusni a opet filigranski, a da li sviraju tako dobro kao i sto izgledaju?

Posto nemam poverenja u vrata kolko god da su dampirana, odlucih da ih papnem u kompresione kutije od 9,5L neto volumena i to sam pricvrstio na vrata uz "male" izmene tapacirunga. Kutije su fuzija fibera, medijapana i osb ploce.
Zalepio na prsten zvucnika, gde naleze na medijapan, specijalnu sundjerastu traku, da slucajno ne bude negde lufta i zasrafio brutalno.

Visokotonce sam instalirao na stubove negde u visini usiju i centrirao tako da se seku direkt ispred nosa. Pojacalo je takodje Pioneer Premier neka hibrid D klasa koja treba dobro da svira- negde oko 2x150-170rms, a zvucnici po specifikaciji trpe 60rms a mogu bez problema i po 200rms- tako da eto ne treba verovati brojkama. A HU je Alpina IVA 310 koje je cudo od tehnike 8-)

Da odma' napomenem da zvucnici jos nisu bili ni usvirani kad sam ih probavao, tako da ovo bas i nije realan opis ali ajde bolje ista nego nista :mrgreen:

Jedini disk koji sam imao pri ruci a da je super referentan snimak(nista mp3) dao mi drugar PantoNS- stari audiofil koji bas i nema neki ukus al ajde-opet bolje ista nego nista :D
I tako ja ubacim disk i posto nisam hteo odma da ih panjim, odvrnem volume tek malo- ne secam se sad tacno kako su isle pesme po redu, ali se secam sledece: Rebecca Pidgeon- neka cica sto ima super glas, i tako krece ona da peva i dize glas, i kako ona peva ja sve vise i vise pojacavam(ne mozh se suzdrzati) i pojacam tako- blizu maksimuma koji je pozeljan za zvucnike- e kad sam poceo da se smejem, znaci kako riba pusta glas oooooooOOOOOOOOOOOO sve glasnije i glasnije tako meni kez sve siri i siri, ajmeeeeeeeee, mislio sam da nema kraja kolko se dernja i onda sam puko od smeha hahahahaaa :mrgreen: Znaci ko da peva ispred mene da mogu da je tjapim, i vala grlata, pustila glascinu samo tako- e to su zvucnici!, ustvari skroz sam i zaboravio na zvucnike jer je dozivljaj potpuno realan ko da je tu ispred i "dernja" se u facu- skoro kao jedna riba mecosopran sto sam je gledao/slusao uzivo u superakusticnoj sali i trazio bis vise puta, al nas iskulirala posle x bisova :x

Sledece pesme ne znam koje su bile, ali svaka stvar je zvucala super, nije bilo muzike ili deonice koji je problematican za ove zvucnike... E da, negde pri kraju diska je ona tema iz Conana, mnogo mocno, moze da se usporedi i sa mjuzom na pocetku Terminator 2 ono dzu dzu dzu dzu dzu, e tu dosli do izrazaja midbassi- iako imaju phase-plug i membrana je pritom automatski manja, sviraju ko blesavi- idu duboko kolko god oces, i imaju kicka vala- po izgledu se ne bi reklo! Ali imaju granicu kad im je vec puno i onda pocinju malo da brljaju, ali u sustini mogu da sviraju apsolutno dovoljno glasno za skoro svaciji ukus, cak mogu i da nadsviraju neke duple kickove! I da se vratim na temu iz Conana- mocno, jednostavno mocno zvuci kao da je ceo orkestar tu i ko da sam usred filma, i otvorim ja oboja vrata(auto bio u dvoristu) da cujem kako se to cuje malo iz daljine i odem do kapije i vidim komsije nailaze, ja im vicem conaaaaaaaaaan(jer sam bio u tripu kako dobro) i oni hop evo ih, sedaju u kola, slozili cudne face i ne izlaze heheeee, kad su izasli obojica ko hipnotisani ponavljaju samo: "al' je cist zvuuuuuk, al je cist zvuuuuuuuuk!" lol :mrgreen: I tako ne mogu da se nacude i jedva sam ih oterao :shock:
Seo ja jos malo da isprobavam, i slusao sam svasta od Mariah Carey, preko tehna do metala, i zakljucak je da ovi zvucnici skoro i nemaju mane, sta god da im pustis sviraju superiska- nema greske, i prilicno verno sviraju bez da farbaju zvuk ili sl. Srednji tonovi su super, a zvuk visokih sa originalnom skretnicom je vise blag nego ostar iako pri tome sviraju svaki detalj, aktivno terani verovatno sviraju jos bolje, i bina je na svom mestu, ustvari jedni od retkih visokotonaca koje mozes bukvalno da bacis bilo gde i da sviraju super. Duboki tonovi su kako da kazem, imaju jak fundament i kickaju super, ne znam kako se u zapremini vrata ponasaju ali u kompresiji je dobar kick. Procitao sam na netu da i u vratima sviraju odlicno jer ih je kao Pioneer bas specijalno koncipirao za vrata bla bla.
Snaga im je na nivou- neko nema takav bass ni sa wooferom- da se razumemo, i sistem ima neki karakteristican smek- sviraju vazdusasto- znaci sa lakocom sviraju da je to prosto milina!
Kad bi me neko pitao da jednom recju opisem zvuk ovih zvucnika, ta rec bi bila- divota!

I da, vrede svaki Euro, iako nisam slusao mnogo sistema mogu da se kladim da nema boljeg sistema u klasi do 300 Eura! ;)

PS: uskoro stize novi midbass na trziste- membrana je mix od presovanog izmrvljenog vulkanskog kamena- bazalta i jos necega, izgleda da ce tek to da kicka! :mrgreen:

Čet 06 Mar, 2008 09:34
Oduzmi poeneDodaj poene
Moderator foruma
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 02 Mar, 2008 15:45
Post Re: TEST ZVUCNIKA: Pioneer TS C 171PRS
prosto ne mogu da verujem da si ti poceo pioneer da hvalis... :o no dobro, ako je nesto kvalitetno, onda to treba i reci da ljudi znaju :)

Čet 06 Mar, 2008 12:04
Oduzmi poeneDodaj poene
Moderator foruma
Korisnikov avatar

pa ne hvalim u tome je i fora :P

Čet 06 Mar, 2008 12:35
Oduzmi poeneDodaj poene
Moderator foruma
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 02 Mar, 2008 15:52
...ali kad sam procitao da ti je ispao kad nisam pao sa stolice :lol: :lol:

Verujem da stvarno svira dobro, jednom sam slusao stariju seriju i prosto nisam mogao da verujem da je Pioneer to napravio, ali svaka referentna serija je ponosi i dika prozivodjaca, jednostavno mora da valja :arrow: A da je skupo skupo je :oops:

Čet 06 Mar, 2008 14:48
Oduzmi poeneDodaj poene
Moderator foruma
Korisnikov avatar

nije meni ispao, pa na sta ti ja licim :lol: vidis kolko je dobar zvucnik preziveo je test- baci ga na beton :mrgreen:

i nije uopste skupo 8-)

Čet 06 Mar, 2008 17:11
Oduzmi poeneDodaj poene
Korisnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub 01 Mar, 2008 03:08
mislim da je membranna kombinacija ugljenicnih vlakana i kevlara-posto crno-zuta kombinacija samo to moze biti a po ceni ne verujem da je neka kopija :mrgreen:
odlican komentar dyna svaka cast,citao sam sve detaljno i stvarno nisi nista izpustio-sem zvucnika :D :D :D

Pet 07 Mar, 2008 02:27
Oduzmi poeneDodaj poene
Moderator foruma
Korisnikov avatar

Ma nije on sta ti je :D :lol:

Pet 07 Mar, 2008 03:07
Oduzmi poeneDodaj poene
Moderator foruma
Korisnikov avatar

Transporter je napisao:
... ali svaka referentna serija je ponosi i dika prozivodjaca, jednostavno mora da valja :arrow: A da je skupo skupo je :oops:

e da zaboravih ovo da prokomentarisem :mrgreen: nije to referentna serija, ODR je serija iznad PRS 8-)

Ned 01 Feb, 2009 13:57
Oduzmi poeneDodaj poene
Moderator foruma
Korisnikov avatar

U jeee, godinu dana ti je trebalo da saznas to i da me ispravis :mrgreen: :mrgreen:

Ned 01 Feb, 2009 15:16
Oduzmi poeneDodaj poene
Moderator foruma
Korisnikov avatar

hehee, nego imam ako nekome treba sistem ispod PRS od 17cm ali samo je razlika u izgledu i glasnoci, a zvuk je identican- znaci vrh, samo sto je malo tisi nego PRS, i nov je

Pioneer TSE 170Ci - to je onaj sa vulkanskom kamenom membranom :mrgreen:

Sre 04 Feb, 2009 09:07
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ]